Kerosakan dan Kejahatan Dilakukan Yahudi seperti Tercatat dalam Al-Quran


Assalamualaikum dan salam sejahtera ke atas semua pembaca blog redzuan-ridz.  Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha pengasihani saya mulakan entri yang sangat menarik kali ini. Siapa diantara kita yang tidak mengenali nama yahudi ? bangsa yang telah melakukan kejahatan, kerosakan, di dunia ini sejak dari dahulu. dan buat pengetahuan anda bangsa yahudi laknatullah inilah dari zaman generasi yang paling banyak membunuh para nabi dan rasul utusan Allah s.w.t .

dan sehingga detik dan saat ini , bangsa yahudi terus-menerus rakus melakukan kerosakan, pembunuhan , didunia ini melalui ejen gerakan sulitnya illuminati. di bawah ini saya kongsikan dengan anda semua beberapa petikan ayat dari surah-surah dalam Al-Quran yang menceritakan mengenai kebiadapan, kejahatan, kezaliman, kejahatan bangsa yahudi ini .
1. Membunuh nabi-nabi dan pemimpin-pemimpin Islam tanpa alasan yang benar. (Al-Baqarah : 253; Ali-Imran : 21, 112, 181, 183)

2. Memulakan peperangan dengan memerangi dan menceroboh tanah orang-orang Islam dan mengusir mereka dari tanahnya. (Al-Baqarah : 190, 191; Al-Maidah : 78)


3. Sentiasa berusaha memerangi sehinggalah orang-orang Islam sendiri lupa kepada agama, murtad atau kembali menyokong mereka. (Al-Baqarah : 217 Al-Maidah : 64)4. Menghalangi orang-orang Islam menggunakan masjid, berusaha meruntuhkan masjid dan memesongkan mereka dari menuruti jalan Allah. (Al-Baqarah : 114, 217; Ali-Imran : 99; An-Nisa : 160; At-Taubah : 34)
\

5. Menyebarkan fahaman dan pegangan berdasarkan logik akal mereka untuk menyesatkan pemikiran orang-orang Islam. (Al-Baqarah : 135; Ali-Imran : 69, 78)


6. Membeza-bezakan dan membanding-bandingkan agama dengan tujuan menganjurkan penyesatan, perpecahan dan permusuhan. (Al-Baqarah : 136)


7. Menyebarkan berita-berita palsu atau mengandungi fitnah untuk menegakkan kebenaran mereka. (Al-Baqarah : 140)


8. Melakukan fitnah dengan menimbulkan kekacauan, merampas harta, menyakiti dan mengganggu kebebasan beragama dan apa sahaja bentuk penganiayaan atau segala perbuatan yang dimaksudkan untuk menindas orang-orang Islam. (Al-Baqarah : 191, 217)


9. Suka bertindak memecah-belahkan perpaduan dan kasih-sayang dengan menggunakan perancangan dan pakatan jahat. (Al-Baqarah : 102)


10. Berkekalan berbalah, bermusuh, membenci dan mencari kesalahan orang-orang Islam. (Al-Baqarah : 137; Al-Maidah : 64)


11. Berusaha menggoncangkan iman orang-orang Islam dengan mulut yang manis dan tutur kata yang baik. (Al-Baqarah : 205; Ali-Imran : 73)


12. Menggunakan segala muslihat dan tipu-daya termasuk hasutan untuk mendatangkan mudarat, menimpakan bencana seterusnya menghancurkan Islam. (Ali-Imran : 54, 118, 120; Al-Mujadalah :8)

13. Menimbulkan kekeliruan dan kerosakan agar orang-orang Islam menentang perintah Allah. (Ali-Imran : 72; Al-Maidah : 64)


14. Mencari jalan agar orang-orang Islam taat kepada mereka untuk memudahkan pemesongan agama. (Ali-Imran : 100, 149)

15. Sentiasa menyakiti hati orang-orang Islam dengan mencela, mengejek dan menuduh tanpa asas. (Ali-Imran : 111; An-Nisa : 46)


16. Meletakkan orang-orang Islam dalam keadaan miskin agar orang-orang Islam kembali memohon simpati kepada mereka. (Ali-Imran : 181)


p/s : dengan perkongsian diatas ini, mudah2 an kita semua akan lebih sedar dan mengenali bahawa bangsa yahudi ini sememangnya berusaha dalam mencari jalan untuk menjahanamkan akidah umat islam dan akhirnya melihat agama islam itu pupus di muka bumi. tidak perlulah kita untuk berkrompromi dengan bangsa ini. lihat sahaja saudara seislam kita di Palestine. Setiap hari pasti ada kanak-kanak islam dan pemuda-pemuda islam disana menjadi sasaran pembunuhan bangsa yahudi laknatullah itu.

1 ulasan:

  1. Lihat saja saudara seislam kita di malaysia..

    berpecah belah dan berbalah disebabkan politik..

    Demi survival politik sesebuah parti, demi cita-cita seseorang untuk kuasa, umat islam di malaysia berbalah...

    Yahudi memang bijak memecah belahkan orang orang islam...

    BalasPadam

tinggalkan komentar anda jika entri ini bermanfaat dan menarik untuk anda. segala pandangan sangat dihargai