REKOD: BURGER TERBESAR DUNIA 90 KG !!!!


Salam 1 Malaysia , hari ni rasa malas je nak update blog dengan entri baru. mau taknya dengan internet slow , anyway masa lepak-lepak kat Berita Harian online, klik2 dibahagian arkib. terjumpa la info ni. Percaya or tidak. Burger Terbesar didunia seberat 90 kg !!!!( Besar Punya !!!!)

Dipercayai Sebuah kafe di Sydney, Australia mendakwa mencatat satu rekod dunia selepas menyediakan sebiji hamburger gergasi seberat 81 kilogram (kg) yang mengambil masa selama 12 jam untuk dimasak dan memerlukan tenaga empat lelaki untuk membalikkan makanan itu.

 tengok kat bawah gambar burger gergasi ni :)
II
II
II
II
II
II
 VVV
VV
V

ni lah gambar burger gergasi seberat 90 kg!!!


Burger Gergasi ini telah dimasak oleh pemilik kafe di Sydney, Joe dan Iman El-Ajouz dengan berat keseluruhan 90KG! sekaligus mengatasi rekod sebelum ini memebabitkan hidangan sama dengan berat 84 kg yang dicatatkan di Michigan, Amerika Syarikat. Hanya untuk menterbalikkan daging ini menjadi cabaran utama kini, kata Iman El Ajouz.


sumber : berita harian ,

 p/s : besar kot burger ni.. besar je lebih, rasa ntah mcm mne la. korang tengok terliur x makan ?

18 ulasan:

  1. perghhh buat stok setahun nih...hehehe :-)

    BalasPadam
  2. kalau besar sgt pown rase cam geli jer nak makan uwekkkk

    BalasPadam
  3. @iris wakakaka, lawak2 rasageli eh nk makan.

    BalasPadam
  4. Peh, besar btol. Kalau bos aku baring atas roti, dah same berat dgn burger ni. heheh..

    BalasPadam
  5. fuh bestnya kalo dpt burger tu..sbb saya antu burger..huhu

    BalasPadam
  6. tergolek2 p k cmne nak mkn burger nih .hmm cmne ek ?

    BalasPadam
  7. @nazrul ashraff sodap ke bro? mcm mne nk makan burger besar gajah mcm ni..

    BalasPadam
  8. salam perkenalan bro
    boleh buat kenduri kawen burger besar macam2 tu

    btw, jom join contest dedin

    BalasPadam
  9. mak aih! makan setahu tak abih ni..:)

    BalasPadam
  10. Kalau akak dapat ...akak nak kongsi dengan 10 orang yang lapar...cukup tak??

    BalasPadam
  11. ngammm!! rasa nk mkn je.. tapi rasa simen je.. haha

    BalasPadam

tinggalkan komentar anda jika entri ini bermanfaat dan menarik untuk anda. segala pandangan sangat dihargai