( PAKEJ SUPER ADS ) KLIK SINI UNTUK BERIKLAN

10 SPESIES IKAN TERCANTIK DIDUNIA

salam sejahtera dan hopefully anda semua sihat hendaknya. untuk entri kali ni RR akan kongsikan dengan anda gambar 10 ikan paling cantik dan sangat mempesonakan mata yang memandang.  mungkin anda pernah tegok filem 'finding nemo' . filem animasi  yg memaparkan watak ikan2 yang sangat 'cute'. tu di alam animasi.
kat sini saya kongsikan gmbar ikan yang sangat cantik yang memang "real " wujud di alam nyata. orait malas nak berceloteh panjang apa kata anda lihat sendiri spesis ikan yang sangat memukau mata yang memandang kat bawah ni. :)  
II
II
II
II
II
II
II
II
II
VVVV
VVV
VV
V
 African Cichlids



Image and video hosting by TinyPic




Parrotfish



Image and video hosting by TinyPic



Regal Tang



Image and video hosting by TinyPic


Coral Beauty



Image and video hosting by TinyPic



6. Flame Angel



Image and video hosting by TinyPic



Koi



Image and video hosting by TinyPic


Moorish Idol



Image and video hosting by TinyPic


Lionfish



Image and video hosting by TinyPic
 
 
Discus
Image and video hosting by TinyPic


.

Mandarinfish



Image and video hosting by TinyPic


sumber : www.smashinglists.com/top-10-most-beautiful-and-colorful-fish

p/s first time tengok gambar ikan ni memang terpesona. sangat cute. teringat cerita finding nemo . anyway untk info lebih details tentang ikan-ikan ni anda boleh layari website  kat sumber yg sy sambil kat atas.
(PAKEJ STYLEZ ADS)klik sini untuk beriklan

19 ulasan:

  1. comelnya.... geram laaa tgk ikan comel~ nice post!

    BalasPadam
  2. comel..hehe, tapi bayangkan kalau ikan2 yg comel tu mati, rase macam tak sanggup jek nak buang kan? :)

    BalasPadam
  3. cantiknyer ikan...berwarna warni.....

    BalasPadam
  4. uiks..rasanya ikan emas lagi cantik dari African Cichlids tu..nape tak tersenarai. hehe..

    Voting Kontest Tidak Lagi Relevan. Kesian Kat Blogger Baru.

    BalasPadam
  5. @Jejaka Terhangat tula bro ikan emas dgn ikan laga lagi cantik. tp x tersenarai. pelik jgak .

    BalasPadam
  6. ikan keli pon cantik jugak sebab itam itu menawan... Dah la cantik, gorengpon sodaaappp... hehehe....

    BalasPadam
  7. Hatiku hanya pada Oscar ...

    BalasPadam
  8. mana satu yang sedap ni aaa..:P
    goreng pon sodap..:P

    BalasPadam
  9. mmg cantik belaka.. kalo dapat jual kan bagus..

    BalasPadam
  10. boleh makan tak ikan nieeee...

    BalasPadam
  11. lawa lawa ikan nie... agaknya di malaysia ada ker ikan jenis nie

    BalasPadam
  12. Wow!!kalau dapat bela best gak tengok ikan nie selalu

    BalasPadam

tinggalkan komentar anda jika entri ini bermanfaat dan menarik untuk anda. segala pandangan sangat dihargai

komenlah dengan berhemah kerana komen anda mencerminkan peribadi dan perwatakan anda :)

komenla menggunakan nama anda atau nama samaran. komen tanpa nama tidak akan dipublish. sekian