( PAKEJ SUPER ADS ) KLIK SINI UNTUK BERIKLAN

7 HAIWAN UNIK PALING JARANG DIJUMPAI MANUSIA

Hai semua , hope anda semua dlm keadaan ceria dan hepi hendak nya:) untuk entri kali ni , sempoi je. just nak mmbawa anda semua melihat spesis haiwan yg paling unik lagi cute dan sgt jarang ditemui manusia.
 jom tgk kat bawah ni :
II
II
II
II
II
II
II
II
VVV
VV
V

Tamarins : Ditemui di Amazon, Peru, Bolivia dan Brazil.



Ape : Ditemui di Brazil dan Venezuela


Tapir : Terdapat di Amerika Latin dan Asia Tenggara



Star Mole : Terdapat di bahagian timur laut Amerika dan bahagian timur Kanada



Monyet Belanda : Terdapat di Asia Tenggara



Pink Armadillo : Terdapat di Argentina



Salamander : Ditemui di Mexico



p/s : amcm cute kan spesis binatang ni ? tp yg mmbuat aku pelik monyet Belanda. apsal nma monyet Belanda tp kat Asia Tnggara je spesies haiwan ni boleh dijumpai kat Belanda xde ke? huhuhu  musykil, korang ada jwapan x?
(PAKEJ STYLEZ ADS)klik sini untuk beriklan

22 ulasan:

  1. pergh! hebat-hebat cipataan tuhan ni kan?
    banyak lagi yang belum kita temui sebenarnya

    BalasPadam
  2. lain macam aku tengok tapir tuh... hehehe

    BalasPadam
  3. @caliph shuriken

    mmg kiut tamarins tu kalau dpt sekor bela kat rumah best jgak

    BalasPadam
  4. subhanallah.. unik sungguh ciptaanNya

    BalasPadam
  5. comeyl je tamarin n amardillo..
    nk penyet2 je ase..

    but scary plak ble tgok star mole tue..

    BalasPadam
  6. comel nye amardillooooo~ :D

    BalasPadam
  7. @~syazwanie~


    sadisnye nk penyet2kan mereka. huhuhu.

    BalasPadam
  8. memang jarang jumpa haiwan macam tu....

    BalasPadam
  9. uik ?
    baru pertama kali tengok . ..

    BalasPadam
  10. memang aneh-aneh & unik haiwan tu...makhluk di atas muka dunia ni pun kita masih banyak blum tahu semuanya..belum lagi yg di dlm laut mesti macam2 ada :)

    BalasPadam
  11. tamarins, pink armadillo n salamander looks cute..!! haha~

    BalasPadam
  12. comel2 haiwan tu...mmg ssh nk jmpe kcuali kt zoo...2 pun x smua...hehehe...

    BalasPadam
  13. wahh...pelik2 sume haiwan tue..macam alien pun ade..hihihihi..
    da follow cn..sudi2 follow blk..huhuu
    http://nora-gelabah.blogspot.com/

    BalasPadam
  14. salamender mmg comey rasa nak bela satu la.hehe

    BalasPadam
  15. dalam buku tapir biasanya hitam putih jer hehe..

    jemput sini yer
    blog Matdin

    BalasPadam
  16. comei la..haha...org belanda tu kt zoo pn ade kan?

    BalasPadam
  17. subhanallah... pelik tp comel:D
    rase cam nak bele jer salamander tu... hehhee

    BalasPadam
  18. nk tergelak pon ada tgk tamarin tu...siap ada misai lg...heheh

    BalasPadam
  19. admin..nak wat pembetullan sket..yang last tu nama nya "LAMA".. salamader tu nama sejenis cicak esotik..

    BalasPadam

tinggalkan komentar anda jika entri ini bermanfaat dan menarik untuk anda. segala pandangan sangat dihargai

komenlah dengan berhemah kerana komen anda mencerminkan peribadi dan perwatakan anda :)

komenla menggunakan nama anda atau nama samaran. komen tanpa nama tidak akan dipublish. sekian