Senibina Freemason di MalaysiaAssalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog redzuan-ridz .Entri kali ini mengenai pendedahan tentang senibina freemason yang terdapat di Malaysia , mungkin ada diantara ada pernah membaca dan mengetahui mengenai perkara ini . 


Kalau kita melihat senibina tempat-tempat menarik di Malaysia ini, sebenarnya ada sesuatu yang terselindung. Kepada yang tidak meminati ataupun percaya kepada teori Konspirasi Freemason, maka abaikanlah gambar-gambar di bawah ini tanpa perlu membuang masa anda yang berharga itu.


Semenjak Google Earth berada di alam siber beberapa tahun lalu, pelbagai penemuan yang memeranjatkan dijumpai. Di Malaysia khususnya, kita pernah dikejutkan dengan penemuan satu tanda salib yang besar berada di atas bumbung bangunan perpustakaan Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM) di Terengganu.


Siapakah arkitek yang merekabentuk bangunan tersebut dan apakah tujuannya, belum terjawab sehingga kini.
Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM), Terengganu..


Pada ketika ini, bangunan ini telah dikaburkan jika dilihat melalui Google Maps. Mungkin kerana sudah terkantoi.

Bukti: http://wikimapia.org/1620361/Kustem-Cross


Kini kita beralih untuk melihat senibina yang benar-benar mengejutkan umat Islam di negara ini. Senibina Freemason yang ditemui melalui Google Earth terhadap pusat pemerintahan negara, Putrajaya.

Putrajaya


Vatican City & Putrajaya (perhatikan simbol mata)Lagi gambar dibawah ... Di Alamanda, Putrajaya.

Presint 5, Putrajaya.Yang ini jelas "mata"nyaOk kita beralih kepada Obelisk (Tiang) pula.

Mengapakah Obelisk (Tiang) dibina sebagai mercu tanda? Apakah mercu tanda senibina Islam? Adakah tiang?
Jika kita masih buta dan sentiasa menidakkan tentang semua ini, segala jenis cerita sudah dikeluarkan. Tinggal kita nak tonton sahaja. Tontonlah The Arrival dengan hati dan minda yang sedikit menerima.

Sama-sama kita mencari kebenaran di muka bumi Allah ini. InsyaAllah.


4 ulasan:

 1. salam. ermm jadi ape perlu kite buat sekarang?

  BalasPadam
 2. sedih..cm xde arkitek islam da kt malaysia..

  BalasPadam
 3. Rekabentuk Dataran Putra yg sebenarnya adalah berbentuk bulat...bukan berbentuk seperti mata yg terdapat dalam gambar di atas. Teknik distort gambar yg x betul.

  BalasPadam
 4. betui atau tak gambar kt atas,tak pasti sgt...tapi,yg comfirm nye fahaman freemason mmg dh msuk kt m'sia.sama2 jge akidah kite dri fahaman dajjal laknatullah

  BalasPadam

tinggalkan komentar anda jika entri ini bermanfaat dan menarik untuk anda. segala pandangan sangat dihargai