Windows XP Activation Key

Windows XP Activation Key 

Salam sejahtera dan salam pembuka kata buat semua pembca blog redzuan-ridz.orait , actually almost 2 minggu saya tak online and update blog. harini update jugak entri di blog ini setelah  laptop problem. untuk entri kali ini saya ingin kongsikan dengan anda trick untuk crack windows xp activation tanpa menggunakan windows activation key.

actually laptop hp-compaq v3500 series saya  diserang malware sehingga laptop saya mengalami masalah bad pool caller , so last option terpaksa saya format sendiri menggunakan cd windows xp pro tapi yang menjadi masalahnya selepas settle format,  activation key yang  ada da tak valid lagi untuk activatekan windows. so akhirnya saya telah berjaya crack windows tanpa menggunakan key activation dan  cara ini terbukti  berjaya dan dijamin berkesan. dan untuk langkah2 yang akan saya terangkan dibawah ini, pastikan anda mengikut segala details yang saya tunjukkan satu persatu tanpa melakukan kesilapan bagi mengelakkan sistem laptop or pc anda berdepan problem lain.

so bagi mereka yang mempunyai masalah windows activation key ikuti langkah  yang akan saya terangkan dibawah ini. dan diingatkan crack ini hanya berkesan untuk mereka yang mengunakan windows xp. untuk windows xp version dari window xp profesional, xp home edition, xp media center, xp retails boleh try dijamin berkesan.


first sekali di bahgian menu klik ' Start '

cari dan klik dibahagian  “Run”

kemudian taip perkataan ==>  regedit

bahagian registry editor akan terpapar seperti dibawah ini






disebelah kiri cari dan klik tanda plus di perkataan “HKEY_LOCAL_MACHINE”

 Kemudian cari dan klik tanda plus di perkataan “SOFTWARE”

Setelah itu cari dan klik tanda plus di perkataan “Microsoft”

Cari dan klik tanda plus di perkataan “Windows NT”

Cari dan klik tanda plus di perkataan “CurrentVersion”

Kemudian sila klik  “WPAEvents”


pastikan setelah smpai step di WPAEvents , pc anda akan terpapar gambar seperti discreenshot dibawah ini
pastikan diruangan sebelah kanan terpapar 

sila klik  gambar untuk paparan lebih jelas


disebelah kanan anda cari “OOBETimer” kemudian sila double click . lihat contoh screenshot dibawah ini


Sekarang anda perlu , Highlightkan semua value yang terpapar dan delete kesemuanya sekali,

Gantikan dengan value disebelah tanpa quotation mark ==> “FF D5 71 D6 8B 6A 8D 6F D5 33 93 FD






Setelah selesai menggantikan dengan value yang baru seperti diatas klik ok.

Kemudian dibahgian ruangan panel disebelah kiri  sila right click WPAEvents . Kemudian klik
'on permissions'

Setelah itu  klik System or  SYSTEM, dan sila Deny Full Control, klik OK.


untuk memastikan windows klik kembali Start di bahgian menu. kemudian klik  'all program'
cuba cari window activativation. kemudia klik dibhagian tersebut.


dan sepatutnya windows anda telah activate  dengan suksesnya, seperti screenshot laptop saya dibawah ini




p/s jika anda ada  sebarang pertayaan boleh  tanya kat kotak komen dibawah. tapi nak bagi amaran ni pastikan anda ikut kesemua step saya terangkan  betul-betul, jangan missing walau satu step pun. jika berlaku apa-apa bukan kesalahan penulis sebab saya da try dan mmg terbukti berkesan dan gambar diatas ni adalah screenshot dari laptop saya sendiri. :) akhir kata selamat mencuba :)

9 ulasan:

  1. follow blog aku jgk ye??support aku jgk n silat pusaka pahang yg makin ditinggalkan...jemput la sape2 lagi....ok??tolong ye

    BalasPadam
  2. good news...
    bgus la entry mcm ni

    BalasPadam
  3. bagus2...tapi tau tak camane nak crack untuk antivirus???

    BalasPadam
  4. nak crek vista cam mana pulak..:)

    BalasPadam
  5. @c-tea

    kalau nak crack untuk antivirus sy tau untuk kapersky 2011 premium edition untuk one year activation , dgn avira. tp rumit ckit. sbb sellunya kalau tersilap step ckit windows firewall tak berfungsi.

    kalau sy rjin sy akan wat 1 tutorial khas untuk kapersky sy sertakan dengan key activation dgn copied file kapersky dah dicrack.


    tp sy tak galakkan pkai antivirus kapersky, sbb akan memberatkan laptop awak je. the best antivirus kalau awak nk pakai, pakai avast atau symantec. sbb antivirus ni disertakan dgn spyware detector sekali. so awak boleh scan virus dalam safe mode secara auto, tak perlu nak boot. segala jenis virus yang tak boleh detect cmfirm boleh dpt detect dalam bila scan dlm safe mode.

    nanti sy rjin sy buat 1 tutorial mcm mne nak dapatkan free activation key utk antivirus avast utk 1 tahun. :)

    BalasPadam
  6. @GiveAsh

    kalau nak crack activation untuk vista saya tak jumpa lagi bro. tp kalau bro activation key untuk vista saya activation key dia. sy ada 4 serial number utk activation key . 2 da tak valid 2 lagi still lg valid, sbb kawan sy guna boleh lg masa 2 bulan lepas. now sy tak sure still valid lagi ke tak.

    BalasPadam
  7. assalam...TQ ridz...ku belajar benda baru hari nie...hehehe

    BalasPadam
  8. @redzuan

    oh maybe protection utk vista masi kuat lagi kott..hehe thanks..

    BalasPadam
  9. Things like this should be avoid, sebab ada cara bagaimana kita nak dapatkan legal copy of Windows kalau windows ORI kita dah activated sampai ke limit.

    BalasPadam

tinggalkan komentar anda jika entri ini bermanfaat dan menarik untuk anda. segala pandangan sangat dihargai