GAMBAR BAYI DALAM KEADAAN MEMILUKAN .


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, hope anda semua dalam keadaan sihat hendaknya. sejak 2 menjak ni tertarik nk post entri berkaitan bayi. so entri kali ni nak kongsikan  dengan anda semua 1 gambar bayi dalam keadaan yang sungguh tragis dan sangat memilukan hati. 

 Amaran !!  pada ibu-ibu mngndung disarankan jgn tengok gmbar ni ye.  actually ada seseorang  yang tag gambar ni di facebook saya. so saya nk kongsikan dengan anda semua. dan anda nilaikan sendiri gambar ini

II
II
II
II
II
II
II
II
II
VVV
VV
V
  







lepas dapat gmbar ni try search di google untuk dapatkan info tambahan dan info yang saya dapat di forum  menyatakan gambar ni diambil secara curi di sebuah Hospital kat Malaysia. lokasi hospital biarlah rahsia tak nak bagi tau silap hari bulan kena saman.sebab lokasi pun  macam kurang sure je sebenarnya


 Bagi  pandangan peribadi saya perbuatan ni memang tersangat kejam dan di luar perikemanusiaan. kalau nk buat eksperimen,  bedah untuk budak-budak medik sekalipun, why gunakan bayi . lepas tu biarkan dlm keadaan mcm ni. sangat kejam, mcm mna mereka tergamak bedah bayi ni kn. nma pun babykan msi cute. sedih tgk keadan bayi ni. abis semua organ si kecil ni dijarah keluar. cuba tengok posisi kepala bayi ni jelas jasad bayi ni terseksa !!!! 

 maybe bayi dlm gambar ni bayi hasil hubngn luar nikah. dan dijumpai tidak bernyawa dibuang oleh psangan durjana yg lkukan seks luar nikah. so xde sesiapa yang tuntut bayi ni maka dibedah. ntah ape nasib jasad bayi ni, dikebumikan ke or tidak.. kesian dan simpati.  jika  anda ada info lain maybe boleh kongsikan diruangan komen dibawah ini


p/s: mereka2 yg bedah ni baby ni mcm xde hati perut ke bedah even bayi ni da meninggal.  pilu rsa sebak. spechless .. xtau nk ckp ape terkedu dan sebak tgk gmbar ni. mudah2 an roh baby ni akan bersemdai dgn aman disana .  dan perkongsian gambar ini di blog saya bukanlah bertujuan untuk mengaibkan mana-mana pihak just untuk memperlihatkan bagaimana tindakan dan perlakuan yang membiarkan jasad bayi ini dalam sedemikian rupa adalah sesuatu yang sangat tidak wajar.

65 ulasan:

  1. kejamnye
    sampai hati buat cmtu
    ish3..

    BalasPadam
  2. erk.. tak sanggup nak tgk picture tu. Kalau betul dorang buat eksperimen bedah, guna je la patung silikon. Tapi aku rase dorg ambil organ tu utk kegunaan bayi lain yg lebih memerlukan. Kebiasaan bab2 mcm ni ade prinsip. Manusia, haiwan dan pokok pun hidup guna prinsip. Haiwan makan anak, jelatang lilit pohon, dan korban manusia utk menyelamat yg lain.

    BalasPadam
  3. omg!! geli la nak tengok..
    seb baik x de mende makan kat tgn

    BalasPadam
  4. Masya Allah . Kenapalah mereka sanggup melakukan sebegini . Memang tak berhati perut ..

    Jom Baca
    http://myungdae92.blogspot.com/2011/01/keajaiban-mozilla-firefox.html

    BalasPadam
  5. org yg bedah mayat mmg xde perasaan belas kasihan....aku ada 1 video ..,kepala mayat di belah dgn gergaji utk kuaqkn otak...org2 sekaliling bole duk gelak2..huhuhuhu...
    mber aku sorang study forensik...,dia ckp mayat yg depa bedah adalah mayat yg xdituntut or yg di beli dr luaq negara...contoh dr india dan sri langka...secara jujurnya...,kapalkontena aku yg angkut mayat2 ni (menggunakan container sejuk) dr india n sri langka utk di eksport ke malaysia dan singapura..huhuhuh

    BalasPadam
  6. perghhh kesian lagi zalim...haishhhhh~

    BalasPadam
  7. gila ahh!
    memang kejam!
    kesian kot....
    haihhhh.

    BalasPadam
  8. pergh.. erm.. tah la.. tapi kebiasaan nye.. post mortem kat mmg camni an??????????

    BalasPadam
  9. huhu..
    ni keje2 dlm makmal forensik ni..
    klau keje btul2.. lg bnyak bnde ngeri yg kte jumpa.
    jd, klau brminat..amik la forensik yer...hihi

    BalasPadam
  10. Hmm...kesiannyer
    nak buat post morterm pun ada kaedah yang dah diberi oleh islam

    BalasPadam
  11. rasa nak jerit kuat-kuat kat mereka,,mereka dan mereka yang buat benda cam ni!!!! sangat marah!!!

    BalasPadam
  12. ya Allah..
    bila syaitan bertopengkan manusia

    BalasPadam
  13. :( fungsi google (???) reveal unreveal....

    BalasPadam
  14. nk menangis tgk....sedihnye....hukhukhuk

    BalasPadam
  15. giler pnya orang...
    xde perikemanusian lgsung...

    BalasPadam
  16. erkkk..gila lah. tak ada alasan sekali pun yang membenarkan baby ni dilayan macam ni !!.. tak pe baby ni masuk syurga semoga doa baby ni dimakbulkan dan mereka akan terima balasannya

    BalasPadam
  17. masyaALLah!!!..xsanggup lak wa nk tgk lame2..

    BalasPadam
  18. mybe diorang ada prosedur sendiri..kter x ley wt tuduhan melulu..nta2 2 skadar p yg diambil scara curi2..ad j yg lagi teruk..medic with creepy stuff..

    BalasPadam
  19. memang binatang sape yang buat mcm tu kat baby tu,saya pernah praktikal kat spital ipoh, tengok doktor tu ambil air tulang belakang satu pakcik, doktor tu boleh pegi maki hamun pakcik tu sebab pakcik tu bergerak2(separuh sedar amik air tulang belakang)dgn mencarut2..memang bangangla doktor tu, dah la kawan tu sakit nak mampus, dia maki hamun plak pesakit tu..doktor hape mcm tu..sampai ari ni tak nak keje kat spital ipoh dh...anti giler....

    BalasPadam
  20. ta dew ati prowt lgsg bgi owg yg wt bby tuh cm2..XP

    BalasPadam
  21. eh kenapa tak berhati perut betul diaorang ni... sian buat bayi cam tu... kalau nak buat post motem ke jgn sampai dedah cam tu.....

    BalasPadam
  22. kejamny!!! tergamak dowg wt cmni kt bayi 2...pe slh bdk 2??!!
    sengal tol..xde otk..akl ltk kt lutut jek dowg 2...

    BalasPadam
  23. ish kenapalah jadi mcm ni kan...tak de perasaan kesian langsung

    BalasPadam
  24. ni salah satu proses pembelajaran.mesti mayat bayi ni dah diluluskan bagi tujuan tertentu..yg jadi persoalannya camne gmbar camni bleh bawak kluar..org yg bawak kluar gmbar ni mmg takde etika..

    5 Sebab Kenapa Anda Perlu Guna Auto Blogwalking Software.

    BalasPadam
  25. pergh..
    ni yg wat aku nk mencarut ni.
    saper lah makhluk bangang yg wat mcm tu..
    kejam siotttt..
    pergh..
    eh, tapi maner lah tau kalau2 pembedahan tu dh diluluskan, cuma org yg amik gmbr tu secara senyap2 jerk yg wajat kita carutkan!!!


    oops..sorry, over lah plak...

    BalasPadam
  26. erk?? dimana letak nya hati perut mereka??

    BalasPadam
  27. xdew ati prowt lgsg!emg ta ptowt!!

    BalasPadam
  28. xska2...cian baby 2 klau xska pn jgn la smp wat cam 2...mmg kjam

    BalasPadam
  29. Ya Allah.
    serious kejadian ni kat malaysia? kalau kat luar negara boleh la terima kenyataan. sampainya hati orang2 yang buat mcm ni. seksanya baby tu :'(

    BalasPadam
  30. kesiannya...xppt dbiarkan begini...hope ad pihak yg akan btnggjwb nt..

    BalasPadam
  31. ey2 .sila lah ek .awk di tag : http://ininotafeeza.blogspot.com/2011/01/menjawab-segman-dr-cik-nelly-ape.html

    BalasPadam
  32. sedih macam ni..kenapalah anugerah tuhan itu disia-siakan =(

    BalasPadam
  33. kesian gile kt baby tuh..huhu..
    tp xpe..baby tuh pun da masuk syurga..^_^

    BalasPadam
  34. kesian akak tgk..mmg kejam..entahlh apa nk jadi ngan diorg..tue takde berperikemanusiaan..sedihlah akak menengok...

    BalasPadam
  35. huwaaaaaa!!!!
    aku sedey!
    makan dlm taw!!!

    BalasPadam
  36. astagfirrullah!!!!!! less speak

    BalasPadam
  37. kesiannya baby tu...sedih la...

    BalasPadam
  38. dah lali mataku menyaksikan perkara sebegini...

    manusia,oh manusia~

    BalasPadam
  39. siyes tak berani nk tgk coz sy ada baby..mulanya ingatkan gambar baby yg dibuang.laju² bila smpi tang gambar..tutup mata..sekali imbas je nampak..x sanggup..siyes x sanggup..dulu mak suh jd doktor tp sy x nak sbb sy takut ms belajar kena bedah² katak ke kucing..apatah lg baby org mcm ni..

    BalasPadam
  40. arghh! termuntah sudah.. bayi nie sudah pun berada di syurga.. kerana dia takde apa2 dosa

    BalasPadam
  41. bayi ini confirm jd kanak2 syurga..benar 1 hadis mngatakan (xingat hadis apa)..penghuni syurga plg ramai tdiri drp kanak2..wallahualam
    xkisah la dia anak sah taraf ke tdk..mrk tetap suci bersih, x b'dosa..

    huhuhu...waaaa..sedihnya tgk gambar bby tu..

    BalasPadam
  42. Salam,
    Kalau betul lah perkara ini berlaku di hospital, rasanya mungkin para doktor sedang lakukan post mortem atau kalau melakukan uji kaji sekalipun, saya pasti bayi ini telah meninggal dunia sebelum mereka melakukannya. Janganlah kita seperti lalang yang terlalu mudah percaya dengan perkara yang kita hanya baca tanpa periksa lebih lanjut terlebih dahulu. Ini boleh jatuh ke dalam kategori fitnah.Harap semua boleh terima komen saya ini dengan fikiran dan hati terbuka. Terima kasih.

    BalasPadam
  43. kejam y sampe tak tega melihat y

    BalasPadam
  44. adUh..tiba2 raSa nak pitaM tgK gaMbar nih..

    BalasPadam
  45. salam semua...sedih dan memilukan gambar bayi nie...tp da takdir dier kn d dunia nie...mmg da d tulis qada dan qadar utk dirinya jd begitu...tp ada sesapa x yg boleh jwb persoalan sy nie...adakah bayi nie dikebumikan...??lau dier dikebumikan cmne proses mandi n kapan...lg 1 kn dlm hadis ade menyatakan bahawa setiap aggota2 badan kita perlu disemadikan juga ketika pengebumian kn...jd dlm kes bayi nie..smne ea.??xkn la jasad nye tdk d kebumikan...atau nie tergolong dlm mati syahid jugak kew..??

    BalasPadam
  46. MasyaAllah,sampai hati depa buat macam ni..kesiannya kat baby tu,walaupun dia telah tidak bernyawa,tapi rohnya masih ada..

    BalasPadam
  47. menitik air mata tgk keadaan baby ni..
    mesti baby ni terseksa..
    kalau tgk keadaan baby ni dh nmpk sempurna pembentukan nya..
    Ya Allah... ;(

    BalasPadam
  48. sedihnya bila tgk keadaan baby ni..
    kalau tgk rupa tu mcm dh sempurna bentuk tubuh badan..
    mesti terseksa baby ni..
    Ya Allah...
    menitik air mata aku..
    sedihnya.. ;(

    BalasPadam
  49. asalam saya juga seorang doktor,
    naruni saya masih boleh berfikir saya xrasa ini post mortem, jika ye mayat akan di sempurakan semula dan tidak dibiarkan bgini.
    HARAP MAKLUM :)
    sama2 kita doakan pada orang yg mengianya bayi ini akan mndapat balasan dunia dan akhirat

    BalasPadam

tinggalkan komentar anda jika entri ini bermanfaat dan menarik untuk anda. segala pandangan sangat dihargai