( PAKEJ SUPER ADS ) KLIK SINI UNTUK BERIKLAN

JOM TIMBANG BERAT BLOG ANDA DISINI




Salam buat semua pembaca blog redzuan-ridz .Entri kali ni saya nk kongsikan dengan anda tool untuk anda menimbang berat blog anda.sebenarnya berat blog perlu diukur untuk memastikan Blog anda semua tak overwieght dan lembab time nak loading. kalau lembap nk loading orang pun malas nak singgah blog kita.


Ok sedikit info , berat blog di nilai dari segi Size, Load Time dan Avarege Speed per KB. Apa yang perlu anda fokuskan adalah pada saiz kerana nilai terbaik untuk sesebuah blog adalah di bawah paras 100kb dan kalau boleh jgn lebih drpd 150kb.


Bagi Load Time dan Avarege per speed per KB pula, ianya
bergantung pada kelajuan internet anda.Jika blog korg bersaiz lebih dari 150kb, cuba kurangkan beban pada blog.kat bawah ni saya da sediakn tool untuk timbang berat blog isikan je alamat blog diruangan disediakan.





Your domain(s): Isikan alamat website/blog anda dalam 1 baris.(Maksimum 10)




(eg. iwebtool.com)



(PAKEJ STYLEZ ADS)klik sini untuk beriklan

64 ulasan:

  1. tumpang timbang. alaa..berat ;0

    BalasPadam
  2. alamak...biar betul..300kb plus²...

    BalasPadam
  3. cuba buang widget yang tidak diperlukan contoh mcm kalendar, flash clock. minimakan size picture yg di upload. kalauoic tu ambik dr website lain buang link pic yang directkan ke web yg awak copy pic tu.

    and lagi 1 kurangkan widget 2 kat main page and kurangkan jumpalh post kpd 2-3 dihalaman utama utk dipaparkan :)

    BalasPadam
  4. yay 108 kb!! adekah itu berat? tak kan? hee

    BalasPadam
  5. 121.65.. agk bert cam tuannya.. =)

    BalasPadam
  6. 75kb??
    wahhhh...xsangka plak...
    ringan sgt tu....
    blogambar.blogspot.com

    BalasPadam
  7. 56.37 kb. ringan? uish,,,, pelik.

    BalasPadam
  8. ok la tu .. senang nk loading sy da bukak blog awak, tambah la vitamin c ckit bg naik ckit berat tu, tambah widget2 menarik tp yg xberat sgt biar nmpak menarik :)

    BalasPadam
  9. 74.34kb
    banyak aku letak widget..tp still ringan..
    hehhehee



    latest entri:

    Apa itu 'Anak Ikan' dan 'Anak Ayam'??

    BalasPadam
  10. 119.04 KB
    huhu boleh tahan juga ya.
    nway thnxx XD

    BalasPadam
  11. nk tumpang gak,,
    hehe,,
    anis nyew 86.o5 kB
    berat??

    BalasPadam
  12. berat jugak ni....
    115.21 Kg
    tima kasih bagi pinjam mesin timbang ni..

    BalasPadam
  13. anis : ok la tu xberat da ok la tu,
    iklan sana sini : blog awak pun ok da xberat sgt, kalau mcm lembap nk loading buang je widget yg xguna

    BalasPadam
  14. ALhamdulillah, ringan.
    Tapi rasanya still lambat lagi blog aku.
    Cuba ko try compare loading blog ko

    BalasPadam
  15. affan : mayb internet connection slow. sllunya kalau blog xberat xkn ada masalah nk loading page kecuali internet slow mcm siput bai. blog sy ok je nk loading.

    BalasPadam
  16. waa....as nyer ringan jek...^____^ huhu

    BalasPadam
  17. load 1.81 sec
    speed 0.01 sec

    yeaaa ^^

    BalasPadam
  18. 248.57,

    ngeee~
    blog paling berat,
    siapa berani singgah,
    haha :D

    http://chean2885-dusuki.blogspot.com

    BalasPadam
  19. @Che An Dusuki

    mak datok berat gler blog. kalau blog lmbat laoding beri effect pd trffic kat blog kita. bro cuba buang widget2 yg x guna yg mmbratkn blog.

    cuba minimumkan page utama blog pada 1-3 entri je jgn byk, ni dpt mmbntu mmprcpatkan loading blog kita.

    kalau nk letak gmbar dlm entri cukup skadar size medium atau seelok2 nya small . so blog xberat dan makan masa nk loading.

    BalasPadam
  20. mampir...numpang nimbang y
    :)

    BalasPadam
  21. setakat ni dua+dua blog iris masih di bawah 150 kb

    BalasPadam
  22. Timabang jap...sib ringan je hehe

    BalasPadam
  23. ary tuh 150 skarng 90..ok r tu..haha

    BalasPadam
  24. Terima kasih atas pandangan...^_^"...

    Saya dah kurangkan berat badan lebih 100 kB
    248.57 -> 143.26
    Walaupun masih agak berat, tapi dah berada di bawah range Redzuan tetapkan (150kB) kan...^_^"...

    BalasPadam
  25. terima kasih sediakan timbang berat blog ni...dalam 132.47...berat juga tu kan..

    BalasPadam
  26. saya punye 98.8... kena diet ke dah xyah ek? hehehe

    BalasPadam
  27. @nadzirah aqilah berat blog awak da ok da tu kalau under 100 slluya loading blog cpat xlambat.

    BalasPadam
  28. 106.01 . . agaga . . berat jugak yep . .
    tp dulu g berat rasenye . . hahax!
    purple da suro blog purple jogging !
    tu sebb ringan sikit . . =D

    BalasPadam
  29. mari la menimbang... free.. jeee.. kn.

    BalasPadam
  30. @Amirchip free je nk timbang sila2 timbang berat blog anda bro

    BalasPadam
  31. 92.39kb jek..timbang berat tuan punya blog bole tak :p

    BalasPadam
  32. Size Load Time Average Speed per KB
    111.07 Kb 0.38 seconds 0 seconds

    kire ok la nie kn?? k ptt buang lgi widget ??

    BalasPadam
  33. pinjam timbanggg..
    uish 106 kb dah..kena diet nie.huhu

    thanx!

    BalasPadam
  34. agegege :D
    mule2 timbang = 142kb
    pas edit = 88kb... yess!!!
    thanx ya weh :D

    BalasPadam
  35. gadis punye 212 kb berat nye ahaks...adehhh
    nk kene buang nih..
    tengs infoooo

    BalasPadam
  36. 314.56 KB berat ke x berat?

    BalasPadam
  37. @Phat
    sangat berat phat.cuba widget2 yang xguna dan tak penting dalam blog.

    BalasPadam
  38. pinjam penmbg jap!hihi
    139.49 berat x 2?

    BalasPadam
  39. hohoho! baru 52.72kb :) mekasehh sbab bgi pinjam penimbang!!

    BalasPadam
  40. woo..giler berat!141.41..apekah?

    BalasPadam
  41. 161kb. hmmm...kene kurangkan berat ni..

    BalasPadam
  42. eh, npe x leh taip nie bro? mungkin dah limited kot.. kan sehari hanya 10 je boleh test

    BalasPadam
  43. waahh !
    blog p0n boley timbg berat
    hebat ..

    BalasPadam
  44. Nampak macam berat jer blog aku nie tapi bila timbang tak la berat sangat

    BalasPadam
  45. As Salam. MMD punya blog 114kg..oppsss 114kb. betul ke if kita wat READ MORE akan meringankan blog kita? sorry..soalan tak berapa nak cerdik.

    En. redzuan..suka cita jiga redz dapat ulas blog MMD yg tak seberapa ni.

    BalasPadam
  46. @ahdiyah

    sy da singgah blog cik ahdiyah, makan masa ckit nk loading. cuba buang widget text marquee tu sbb sy rasa widget tu xpenting actually.

    kalau still nk guna wdget tu letakkan kat column bawah blog.
    n bab readmore tu, actually readmore bukan sekafar buatkan blog kita lebih kemas.tp dapat kurangkan masa loading blog , sbb ila loading hnya sebhgian text yg dipaparkan so cepatkan masa loading blog kalau kita setkan homepage kita pada 5 post tp mcm blog awak sy rasa xperlu read more sbb entri pendek2 belaka. kalau nk pasang pun bgus jgak

    BalasPadam
  47. 113.75 kb? huh? nak ringan kan lg ni.. hehe..

    BalasPadam
  48. inchek ridz , saye buat entry pasal inchek ridz ye ? got ur link there . skali dengan link post ni . hope tak kisah . :)

    ps : kalau kisah jugak , do let me know . i'll delete it asap . :))

    BalasPadam
  49. alamak.. berat laa pulok.. cne nk kurang kan berat ek??
    http://kaki-sneakers.blogspot.com

    BalasPadam
  50. wahh...da bole cekk..
    863.11kb..
    erm, boleh tahan.. :D

    BalasPadam
  51. berat 190kb tapi loading 0.17 sec...camna?? tuan.

    BalasPadam
  52. Ya, mungkin karena itu

    BalasPadam

tinggalkan komentar anda jika entri ini bermanfaat dan menarik untuk anda. segala pandangan sangat dihargai

komenlah dengan berhemah kerana komen anda mencerminkan peribadi dan perwatakan anda :)

komenla menggunakan nama anda atau nama samaran. komen tanpa nama tidak akan dipublish. sekian